Dr. András József

Dr. András József okl. bányagépész-és bányavillamos-mérnök

1952 Szeptember 14. született Petrozsényban, Erdélyben. A petrozsényi Elméleti Líceumban érettségizett 1971-ben, majd a Petrozsényi Bányászati Intézetben (ma Petrozsényi Egyetem) bányagépész- és villamos mérnöki diplomát szerzett. A helyi Kőszénbánya vállalat keretében tevékenykedett, mint beosztott mérnök, majd 1980-ban a Petrozsényi Bányászati Intézet Bányagéptan tanszéken tanársegédi állást foglal sikeres versenyvizsga folytán. 1989-ben adjunktus, 1996-ban docens, 2000 kezdettel címzetes egyetemi tanár, ugyanannak a tanszéknek keretében.

1992 és 1993 között a Nancy-i Ecole Nationale Superieure des Mines-en Mesteri (DESS) oklevelet szerez, az Altalaji ásványkincsek értékesítése szakirányban, mint EU TEMPUS ösztöndíjas. Ugyanott, 2000 és 2012 között rendszeresen előadásokat tartott a CESTEMIN mesteri képzőközpontban.

Doktori (Ph. D.) fokozatot 1995-ben szerzett a Petrozsényi Egyetemen.

Oktatási területei: Gépelemek és mechanizmusok, Bányagépek és berendezések, Bányagépek tervezése.

Tudományos kutatási területei: gépesített szénjövesztés és bányabiztosítás, bányagépek számítógéppel való modellezése, szimulációja és tervezése.

Több mint 100 publikált cikk, 8 könyv és 7 szabadalom társszerzője.

Tagja több hazai és külföldi tudományos és műszaki egyesületnek, többek között a Society of Mining Professors, Ukrajna Bányászati Akadémia, Orosz Federáció Természettudomány Akadémia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Erdélyi Múzeum Egyesület, MTA külső köztestületi tag.

Rendszeres résztvevője a szakmai tudományos konferenciáknak, mint például a Bányagépészeti és Bányavillamossági Konferencia.

Javasolt minimális felbontás: 1024*768
Az oldalt eddig 52998 alkalommal tekintették meg.
Köszönettel: Támogatóinknak!
Copyright (C) 2006 Minden jog fenntartva !