Dr. Farkas Géza

A Perlit 92 Kft. ügyvezető igazgatója, Gyöngyösön született 1948-ban. (január 7-én.) Középiskolai tanulmányait Esztergomban folytatta.

Érettségi után Miskolcon a Nehézipari Műszaki Egyetemre került, a Bányamérnöki Kar bányagépész-bányavillamossági szakán 1971-ben végzett. A diploma megszerzése után az Országos Érc- és Ásványbányáknál rövid ideig Gyöngyösorosziban, azután Mádon, a Hegyaljai Műveknél dolgozott, majd Pálházára került. Műhelyvezetői és gépészeti vezetői teendőket látott el, majd gépészeti csoportvezető, aztán osztályvezető lett.

1976-tól a NME Ásványelőkészítés Tanszékén kutatási feladatokat is végez, ezek témakörében készítette el egyetemi doktori disszertációját, amelyet 1980-ban védett meg ásványelőkészítés és hegesztés témakörében. Több nemzetközi intézményben és iskolában folytatott tanulmányokat. Hegesztést tanult Svájcban a Castolin-Eutechtic Intézetnél és a Böhler Schweiztechnik Intézetben, a hidraulikát tanulmányozta Franciaországban. 1985-től az egyetemen az Ásványelőkészítés tanszéken, illetve ma már az Eljárástechnilcai intézetben tudományos és oktatói tevékenységet folytat a mai napig. 1990-ben a Hegyalja Művek, illetve az Országos Érc- és Ásványbányák átszervezése után visszakerült a Pálházai Perlitüzembe. A privatizáció megindulása után az üzem önálló vállalattá vált. Ekkor előbb leányvállalati igazgatói megbízást kapott, majd ügyvezető igazgatóvá nevezték ki, ezt a posztot tölti be a mai napig.

Dr. Farkas Géza széleskörű közéleti tevékenységet folytat. Tagja annak az egyetemi kuratóriumnak, amely a külföldi ösztöndíjak odaítélésével foglalkozik. Az MTA Miskolci Bizottsága egyik szakosztályának elnökhelyettese, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Hegyaljai Csoportjának elnöke. Tagja a Magyar Bányászati Szövetség és a Szilikátipari Tudományos Egyesület elnökségének.

Igazgatósága alatt a Perlit 92. kft. 2011-évtől csatlakozó és rendszeres támogató tagja a Bányagépészet a Műszaki Fejlődésért Alapítványnak.



Javasolt minimális felbontás: 1024*768
Az oldalt eddig 53008 alkalommal tekintették meg.
Köszönettel: Támogatóinknak!
Copyright (C) 2006 Minden jog fenntartva !