Kéthely László

KÉTHELY LÁSZLÓ okl. vegyészmérnök, közgazdász

1955-ben született Budapesten.

1979-ben okleveles vegyészmérnöki diploma - Budapest Műszaki Egyetem

1984-ben mérnök-közgazdász diploma - Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem

1979-ben a Taurus Gumiipari Kutatóintézetben kezdett dolgozni mint tudományos munkatárs, gumi receptúrával, gyártástechnológiával foglalkozott. Gumiipari vizsgálati módszerek témából egyetemi előadó volt a BME gumiipari szakmérnök képzés keretében. Előadást tartott Moszkvában a Nemzetközi Gumiipari Konferencián. Hosszabb ideig dolgozott Vietnamban gumiipari szakértőként.

2001-től hat éven át a Magyar Gumiipari Szövetség alelnöke volt.

A szállítószalagokkal, és így a bányászattal 1989 óta, azaz 28 éve van szoros kapcsolata.

Az 1989-től a szervizzel és speciális hevederek gyártásával támogatott szállítószalag kereskedelemmel foglalkozó svéd-magyar vegyesvállalat, a Trelleborg Taurus Kft., első, a céget megszervező ügyvezető igazgatója. A Magyar Gumiipari Szövetség a gumiipari szakmunkás képzés keretében a Taurus Techno Kft-t kérte fel a szállítószalag végtelenítés és javítás oktatására.

2000. és 2003. között a német Phoenix hevedergyártó cég kereskedelmi igazgatója.

2003. októberétől a Taurus Techno Kft-t privatizálva, annak tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A tulajdonosok és a cég vezetése számára kiemelkedően fontos, hogy az általuk képviselt gyártók termékei magas műszaki és minőségi tartalommal bírjanak. Olyan világcégeket képviselnek, mint a Contitech, Nilos, Flexco, 4B Braime, Kalmar, Pfreundt.

Kéthely László munkája során elsősorban a szén-, kő-, és kavicsbányászat területén fejtett ki jelentős tevékenységet. Több új, világszínvonalú terméket hozott a magyar bányászatba, például aramid heveder, bunker bélelő anyagok, tisztítók, poliuretán termékek. Sok alkalommal vett részt bányabejárásokon, esetenként külföldi partnereket kalauzolva illetve segítve a velük való szakmai konzultációt.

Rendszeres résztvevője a Bányagépészeti Konferenciáknak. Több alkalommal is tartott előadást önállóan illetve társszerzőként, bemutatva valamilyen műszaki újdonságot vagy alkalmazási technológiát.



Javasolt minimális felbontás: 1024*768
Az oldalt eddig 52826 alkalommal tekintették meg.
Köszönettel: Támogatóinknak!
Copyright (C) 2006 Minden jog fenntartva !