Végh József Antal

1954.01.15-én Sümegen születtem. Az általános iskola elvégzése után szakmát tanultam. 1968-tól 1972-ig lakatosként dolgoztam a helyi építőipari vállalatnál.

Mivel apám, bátyám, férfirokonságom nagy része bányász volt 1972-ben én is a Bakonyi Bauxitbánya Vállalatnál helyezkedtem el. Földalatti karbantartó lakatosként dolgoztam három évig.

Közben 1971-1975 között elvégeztem a gimnáziumot - levelező tagozaton – Sümegen.

Érettségi után felvételt nyertem a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki Karára Bányagépészeti és Bányavillamossági Szakra.

Nagy szorgalommal kellett tanulnom, –mivel a levelező gimnázium nem volt kellően szilárd alap – hogy hátrányomat ledolgozzam. Kitartó tanulással elértem, hogy negyedik évben kitűnő tanulmányi eredményemért a Tanulmányi Emlékérem Arany fokozatát adományozta a Kari Tanács.

A diploma megszerzése után 1980-ban régi munkahelyemen, a BBV. nyirádi üzemében kaptam állást. Katonai szolgálatra történő bevonulásomig előbb üzemmérnökként majd művezetőként dolgoztam.

1983-ban a leszerelés után Deáki aknaüzemben dolgoztam gépészeti körletvezetőként. Az aknaüzemi gépészet irányítása mellett szakmai érdeklődésem főként a hidraulikus berendezések, az LHD-gépek, szállitószalagok és a vízmentesítés üzemeltetésére és karbantartására irányúlt.

1989-től Nyirád bányaüzemben gépészeti részlegvezetői kinevezést kaptam.

A Bányagépész Konferenciákon rendszeresen részt vettem. Ebben az időszakban két alkalommal tartottam LHD-témájú előadást.

1995-től, Nyirád bányaüzem bezárását követően Halimba III bányaüzembe helyeztek gépészeti részlegvezetői beosztásba hasonló feladat körrel. Itt az LHD- gépek mellett nagyobb hangsúlyt kellett fektetnem a szállítószalag rendszer (különös tekintettel a lejtősaknai szalag) és a fővízmentesítő-telep gépészeti berendezéseinek üzemeltetésére és karbantartására. Egyik konferencián a fővizmentesítő csővezeték áthelyezésének problémáiról tartottam előadást.

2007-ben nyugdíjba vonultam. Mellette dolomitbányáknál dolgoztam gépészeti vezetőként három éven át.

A Bányagépészet a Műszaki Fejlődésért Alapítvány csatlakozó tagja vagyok 2001 óta.

A Konferenciát 2008-óta az Euro Gumi Kft támogatásával a céget képviselve látogatom, amit ezúton is megköszönök.



Javasolt minimális felbontás: 1024*768
Az oldalt eddig 53005 alkalommal tekintették meg.
Köszönettel: Támogatóinknak!
Copyright (C) 2006 Minden jog fenntartva !